Fördelarna med att äta ekologiskt

Att äta hälsosamt och ekologiskt är något som på senaste tiden har blivit väldigt eftertraktat.

Ekologisk mat har fördelar för både hälsan, kroppen och även för våra djur och vår miljö. För att råvaror ska räknas som ekologiska bör jordbruk, odling, produktion och skötsel av djur hållas på ett visst sätt för att de ska bli godkända. Därför är detta något som gynnar planeten, människor och djur.

Ekologisk mat har väldigt bra fördelar för oss människor, det kan påverka vår hälsa och hålla kroppen frisk längre.

Detta beror på att ekologiska odlingar och produkter är mer rena i sitt innehåll och har färre kemikalier och konserveringsmedel.

Även om konserveringsmedel som idag används är ofarligt får man ändå räkna med att det är kemiskt framställda medel. Kemiskt framställda medel är inte alltid dåliga eller farliga men är inte heller helt ofarliga. De kan påverka kroppen och bidra till att man får sämre immunförsvar eller allergier. För att kunna förbättra vårt immunförsvar och stärka kroppen mot allergier är det därför bra att äta ekologiskt.

Hälsosam mat gör kroppen gott

För att hålla kroppen så pigg och frisk som möjligt är det viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss.

Ju renare och bättre ingredienser vi använder oss av ju bättre kommer kroppen att må, det finns väldigt mycket fördelar med att ha en bra kost.

Kroppen håller sig frisk och stark och har man redan något eller några besvär kan man stärka kroppen och reducera vissa besvär genom vad man äter.

Till exempel kan någon med ledbesvär och sjukdomar stärka kroppen och lederna genom att äta mycket ingefära, vitlök, mandel och gurkmeja. Detta minskar även risken för olika ledsjukdomar såsom artros och reumatism, som kan vara väldigt besvärande. Därför är det bra att minska risken att få dessa och att reducera besvären genom att äta bra för någon som redan lider detta. På Artros.org finner ni mer information om artros och vad du kan göra för att lindra dessa besvär.

Man kan även med hjälp av rätt mat och bra råvaror såsom ekologiska råvaror stärka sitt immunförsvar och även lindra depression och psykisk ohälsa. Det finns mycket fördelar med ekologiska råvaror.

Ekologisk mat är bra för miljön

Som tidigare nämnt är ekologisk mat inte bara bra för människan och våra kroppar utan även bra för miljön.

Eftersom ekologiska jordbruk är ett heltäckande system där alla delar samarbetar på naturens villkor så gynnar det också vår miljö. Detta i sin tur medför att vatten, jord, insekter, fåglar och småkryp mår bra och får leva och frodas. Och det här beror till stor del på att ekologiska gårdar inte använder sig av kemiska bekämpningsmedel mot ogräs och insekter.

Leave a Reply

mts_truepixel